Ciąg dalszy mini serii „...jakie wybierać? Z czego czerpać?” dziś o białku, które produkty są wskazane, bez których nie można się obejść, skąd czerpać biało kształtując naszą sylwetkę? JAJA: /SFD/2016/12/9/5e0e6180d2924841a287b774342fd6b8.jpg Znam ich sprzymierzeńców, ale też są wrogowie, bo cholesterol, bo za dużo jeść ich nie wolno, bo [...]
[...] i wybrać taki, który składa się z białka serwatkowego lub jajecznego oraz z węglowodanów złożonych (np. płatków owsianych) i prostych pozyskanych z vitargo lub podobnego źródła. Gainer zawiera również tłuszcze, dobrym wyborem będzie produkt z olejem MCT. Witaminy i minerały – wiele z nich pozyskujemy z jedzenia (o ile dokonujemy dobrych [...]
Komentarz nt pana doktora zbędny \-). Jeszcze tylko dodam jeden potencjalny powód nasilania się problemów skórnych - nadmiar białka ogółem, wszystko jedno z jakiego źródła. Nadmiar białka może przyczynić się do zakwaszenia organizmu, zaburzenia pracy wątroby, nerek - a to przekłada się na stan skóry, bo gdy organy odtruwające organizm nie [...]
Pomysł obniżania kalorii o 150 tygodniowo - w mojej ocenie nie znajduje uzasadnienie będziesz się dalej otłuszczał... Wchodzisz na bilans redukcyjny i go trzymasz.. Jeśłi wga spada, nic nie modyfikujesz, nie tniesz kalorii.... Praca nad sylwetka opiera się na obserwacji i elastycznej rekacji nie zas trzymaniu się terminarza - teraz tnę o 150, a [...]
Ale przecież to nie ma sensu. Skoro zastosujesz więcej droższej odżywki niż inne źródła białka, to szybciej ona Ci się skończy i wyjdzie dokładnie na to samo. Jeżeli jest to po prostu jeden z dni, gdzie akurat wpadło białko to ok. Zmniejsz jeszcze trochę kcal.
Chyba nie do końca wiesz, o czym chciałbyś napisać;-) Tłuszcz jest równorzędnym makroskładnikiem dla białka i węglowodanów. Musisz zróżnicować i zbilansować jego źródła w diecie. Nie ma dobrej diety bez tych 3 składników. Z pewnością należy unikać tłuszczów trans i niepotrzebnych zapychaczy w tłustej odsłonie typu: omasty, smażenie w litrach [...]
[...] kasza gryczana niepalona, buraki, udziec z indyka, jabłko kolacja - jeszcze nie wiem, ale najprawdopodobniej biała kiełbasa domowej roboty ;-) Mam problem ze znalezieniem źródła białka na śniadanie. Jaja i nabiał niestety odpadają, bo Mały uczulony. A więcej mięsa już nie wcisnę. I tak chyba przekraczam średnią krajową :-D Rozszerzanie diety [...]
[...] malto) I nie pochodzące z natury. 1. Źródła węglowodanów w Gold Gainerze to głównie sproszkowana owsianka, ziemniaki I groszek. 2. Ludzie zwracają większą uwagę na źródła białka, dlatego głównym źródłem tutaj jest izolat serwatki 3. Tłuszcz to Olej MCT oraz siemię lniane Porcja total to 760kcal w wodzie w czym 55g białka, 110g [...]
[...] niewiadomo po co na redukcji - gainer. Za duzo chleba, szynki sklepowe do wywalenia - 15 g nie zabija, ale odżywiać też nie odżywia. Na pewno nie nalezy tego traktowac jako źródła białka. Po treningu pełnowarościowy posiłek a nie wiejski z rzodkiewką. Moim zdaniem masz mało kcal, z niespecjalnie wartosciowych produktów i organizm się broni przed [...]
[...] nie jest to obowiązkowe. Warto za to uzupełnić dietę w omega 3, b-complex, magnez, wapń, żelazo. Trzy ostatnie w pierwszej kolejności uzupełniamy produktami w diecie, np. - źródła magnezu – kakao, słonecznik, migdały, kasza gryczana - źródła żelaza – chuda wołowina, mięso z indyka, wątróbka, sardynki w puszce, płatki śniadaniowe, zielone warzywa [...]
[...] dla wątroby, a przez to sylwetki i zdrowia. Kurczak, wbrew pozorom, nie jest jakimś szczególnie pożądanym mięsem w diecie, ale dobrze by było gdyby zawierała solidne źródła białka - czyli właśnie RÓŻNE mięsa, też wieprzowe, czerwone, nieco tłustsze (karkówka, schab, łopatka), ryby, jajka, podroby... Owoce i warzywa powinny być na co [...]
Obecność ryb sugeruje, że jaroszem. Napisz coś więcej na ten temat. Dlaczego w diecie nie ma najważniejszego źródła białka, jakim są różne rodzaje mięs?
bazujesz ciagle na kurczaku, daj inne zrodla bialka , typu miesa tluste (karkowka , lopatka wieprzowa , mieso mielone , makrela , losos, jajka, sledzie ale nie w oleju, udko z kurczaka ) , podbijesz tym ilosc tluszczy na kg, ryz bialy wymien na kasze gryczana czy jeczmienna , chyba ze wolisz jednak ten bialy to daj juz basmatii czy paraboiled [...]
[...] doborze jakościowych produktów. Wiedz również, iż kurczak nie ma ''najlepszego'' aminogramu aminokwasów tak więc nie bazowałbym jedynie na drobiu tylko elastycznie dobierał źródła białka. Np: wołowina czy jaja mają wyższy udział leucyny niż ma to się w przypadku kurczaka i.t.d Jak to wspomniałem wcześniej. Istotny jest całokształt diety. [...]
[...] jest dość mocno przetworzone. Polecam je wyeliminować. Odżywka białkowa ma służyć uzupełnianiu braków w diecie a nie jako stały zamiennik. W zarysie diety powinieneś dać naturalne produkty a odżywką ew. uzupełniać, gdy coś Ci wypadnie. Ty z kolei od raz zakładasz, że wypadną Ci dwa źródła białka w ciągu dnia. W jakim celu robisz te braki?